1

Temat: Ekekt jadącej butelki

Witam,
mam zapytanie jak uzyskać na wizualizacji efekt jadącej butelki?
Chce stworzyć wizualizację na której będzie taśma nad taśmą zbiornik i po taśmie będą poruszać się butelki które będą napełniane ze zbiornika.
Problem w tym, że nie wiem jak zrobić aby butelka płynnie zmieniała swoje położenie.
Ktoś udzieli jakiejś podpowiedzi albo powie jak to zrobić ? smile
pozdrawiam

2

Odp: Ekekt jadącej butelki

możesz przesuwać po współrzędnych x,y robisz pętle dodajesz pozycje i gotowe

3

Odp: Ekekt jadącej butelki

dzięki smile już znalazłem na to odpowiedź smile
zrobiłem pętle
if x<100 then
x:=x+1;
else
x:=0;
end_if
zastanawia mnie tylko czy jest jeszcze jakiś inny sposób ?